Primăria Capitalei împrumută 136 de milioane de lei

Consiliul General al Capitalei a aprobat în ședința de miercuri o hotărâre care prevede contractarea unui împrumut de până la 135,9 milioane lei. O parte din fonduri va fi folosită pentru investiții publice de interes local.

Hotărârea aprobată de Consiliul General al Capitalei prevede contractarea şi/sau garantarea unor finanţări rambursabile interne/externe în valoare totală de până la 135,9 milioane lei, cu o perioadă de maturitate de până la 10 ani. Hotărârea a primit 34 de voturi ”pentru”, 17 ”împotrivă” şi trei abţineri, potrivit realitatea.net

Banii vor fi folosiți pentru investiții publice de interes local (100 de milioane de lei) și refinanţarea datoriei publice locale provenită din ratele de capital scadente în semestrul al doilea al anului, aferente finanţărilor rambursabile contractate direct de municipalitate.

Investiţiile publice vizate sunt Penetraţie Prelungirea Ghencea – Domneşti şi Supralărgire Bulevardul Ghencea (35 de milioane de lei), Pasaj Doamna Ghica (35 de milioane de lei), reabilitarea sistemului de termoficare – şapte obiective însumând o lungime de traseu de 31,621 km (30 de milioane de lei).

Potrivit proiectului, Primarul General este împuternicit să negocieze şi să semneze termenii şi condiţiile finanţărilor rambursabile.

În raportul de specialitate se arată că pentru buna desfăşurare a lucrărilor de reabilitare a sistemului de termoficare este necesară asigurarea unui flux de lichiditate care să acopere sumele scadente la plată, permiţând astfel respectarea graficelor de execuţie.

În ceea ce priveşte proiectele de infrastructură rutieră, se argumentează că pentru buna desfăşurare a acestora este necesară asigurarea unui flux de lichidităţi în vederea respectării obligaţiilor contractuale ale PMB, precum şi a graficelor de execuţie asumate de către antreprenori.

”În acest sens, este necesar să se respecte atât termenele de plată, pentru evitarea înregistrării de penalităţi în cazul neachitării facturilor la termenele contractuale, cât şi graficul de lucrări planificat”, se arată în raport.

Sursa: Realitatea Financiara

Articolul precedentPNRR, la FINAL. Florin Cîțu: Împrumuturile merg doar în investiții, nu în consum. România are nevoie de reforme. CUM sunt împărțiți banii UE
Articolul următorNoi reguli stabilite de Consiliul General pentru terasele din Centrul Istoric al Capitalei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau