Avizarea teraselor în Centrul Istoric al Capitalei va fi interzisă în dreptul clădirilor cu faţade degradate, pentru care proprietarii nu au asigurat lucrări de reparaţii curente şi de consolidare. Cel puțin așa prevede un proiect de hotărâre adoptat în şedinţa de astăzi a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB), care a trecut cu 33 de voturi „pentru”, 18 „împotrivă” şi 2 abţineri. 

Proiectul prevede, de fapt, modificarea Hotărârii din 2016 privind Regulamentul de organizare şi funcţionare a teraselor în zonele protejate şi în perimetrul Centrului Istoric Bucureşti, relatează hotnews.ro citat de realitatea.net
 
Până în prezent, avizarea teraselor era interzisă doar în dreptul clădirilor „cu faţade semnificativ degradate, cu pericol de prăbuşire a elementelor decorative, tencuieli”.
 
Astfel, potrivit noilor reguli stabilite, avizarea teraselor este interzisă în dreptul clădirilor cu faţade degradate, pentru care proprietarii, persoane fizice sau juridice şi titularii dreptului de administrare sau ai altor drepturi reale asupra clădirilor nu au asigurat efectuarea lucrărilor de reparaţii curente, întreţinere, consolidare şi, după caz, reabilitarea energetică a anvelopei şi/sau acoperişului, în condiţiile legii.
 
Constatarea şi aplicarea sancţiunilor se va face de către reprezentanţii Direcţiei Generale de Poliţie Locală şi Control a Municipiului Bucureşti, care va informa în acelaşi timp şi structura avizatoare din cadrul PMB, se arată în proiectul de hotărâre adoptat astăzi.

O altă prevedere nouă stipulează că este permisă amplasarea de mobilier de terase, umbrele, pergole uşoare, fără elemente de fundare care să deterioreze carosabilul, precum şi amplasarea de jardiniere mobile, cu plante ornamentale verzi, fără a obtura accesul în zonă.

Totodată, pe perioada evenimentelor sportive este permisă amplasarea de ecrane tv în perimetrul teraselor, în scopul urmăririi evenimentelor sportive în cauză. Pe parcursul transmisiunilor sportive, se va avea grijă ca nivelul de zgomot să nu perturbe vecinătăţile imediate.

Liderul grupului PSD, Aurelian Bădulescu, şi-a exprimat îndoiala în ce priveşte aplicabilitatea proiectului de hotărâre, adăugând că reprezentanţii Poliţiei Locale vor trebui să stabilească dacă o faţadă este sau nu corespunzătoare. El a spus că măsura îi afectează pe cei din domeniul HoReCa.
 
În replică, George Nicolaie, consilierul municipal PNL, a replicat că Poliţia Locală va face doar o notă de constatare, care va fi transmisă departamentului de urbanism din PMB, unde se va lua decizia finală.
 

Sursa: Realitatea de Bucuresti

Articolul precedentPrimăria Capitalei împrumută 136 de milioane de lei
Articolul următorDoina Pârcălabu, anunț VITAL pentru pensionari: Există o strategie de a-i menține în așteptare. Anul acesta și anul viitor probabil pensiile vor fi ÎNGHEȚATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau