Premierul Florin Cîţu a anunţat, marţi, că Guvernul a aprobat rectificarea bugetară, PIB-ul fiind reevaluat la o valoare nominală de 1,17 miliarde de lei, faţă de la 1,11 miliarde de lei, la începutul anului.

xecutivul a discutat, în ședința de marți, proiectul de ordonanță de urgență pentru rectificarea bugetară.

Proiectul pentru rectificare a fost adoptat, potrivit premierului Florin Cîțu.

 

„În şedinţa de Guvern am aprobat rectificarea bugetară pe anul 2021, prima rectificare bugetară pe acest an. La baza rectificării stă o reevaluare a Produsului Intern Brut, în lumina informaţiilor referitoare la creşterea economică, PIB are o valoare nominală acum de 1,17 miliarde faţă de 1,11 miliarde la începutul anului. În prima parte a anului, investiţiile au avut o contribuţie majoră la PIB de peste 5 puncte procentuale în trimestrul 2, ceea ce arată că investiţiile sunt motorul creşterii economice. Se schimbă estimarea de creştere reală pe care am avut-o la începutul anului, acum mergem pe o estimare de 7% faţă de o estimare iniţială de 4,3%. Deficitul bugetului general consolidat, în sumă absolută, creşte de la 80 de miliarde la 83,8 miliarde, ceea ce reprezintă un deficit bugetar de 7,13% din PIB”, a declarat premierul Florin Cîțu, după şedinţa de Guvern.

Ședința a avut loc fără miniștrii USR PLUS, care și-au depus demisiile, marți dimineață.

Articolul precedentEuro, un nou record istoric, al 4-lea în tot atâtea zile bancare. Criza politică a accentuat deprecierea leului
Articolul următorAvertismentul economiștilor: „Criza politică aruncă în aer cursul valutar. Euro va trece de pragul de 5 lei”