Începe valul de concedieri în sistemul bugetar! Prima instituție care a anunțat disponibilizări este Poșta Română. Sute de angajați urmează să rămână fără locuri de muncă în mai puțin de două luni. Concedierile vor avea loc în întreaga țară. Este vorba despre experți, economiști sau operatori de calculator care vor fi demiși.

Este vorba despre mai bine de 500 de angajați care urmează să fie demiși începând cu data de 15 iunie. Vorbim despre diferite categorii de angajați ai Poștei Române, de la șoferi, la experți consilieri sau economiști, însă pe listă s-ar afla și directori sau șefi de departamente. 

Toți acești funcționari urmează să primească, în funcție de vechimea pe care o au în instituție, și salarii compensatorii. Sumele ar putea să ajungă chiar până la 50.000 de lei.

În limita posturilor disponibile, acești funcționari ar putea să primească alte locuri de muncă în localitatea în care lucrează acum. 

Poșta Română ar fi anunțat deja ITM-ul în legătură cu aceste concedieri.

Reamintim că toată această discuție are loc în contextul în care Guvernul a cerut instituțiilor statului să reducă cheltuielile. Mai exact, s-a vorbit inclusiv despre blocarea angajărilor la stat, dar și despre înghțarea salariilor bugetarilor. 

 

Articolul precedentComisia Europeană, acord cu 5 state membre ale UE privind tranzitul de cereale ucrainene. România, printre ele – Anunțul ministrului Petre Daea
Articolul următorSalariile la stat vor scădea, sporurile se plafonează – Vești proaste de la ministrul Fondurilor Europene

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau