Prima de casare pentru Programul Rabla Plus, prin care guvernul îi ajută cu 10.000 de euro pe șoferii care doresc să-și cumpere o mașină electrică ar putea scădea anul viitor. Pe de altă parte, vestea bună ar fi că bugetul total va fi mai mare, ceea ce presupune că vor putea fi achiziționate mai multe unități.

Pentru că este o decizie cu impact major, în următoarea perioadă va fi lansată o consultare cu piața auto, producători și importatori pentru a se stabili valoarea primei de casare, a precizat, la deschiderea Salonului Auto București, ministrul Mircea Fechet, citat de Rador.

„Ne propunem să mutăm bani de la Rabla la Rabla + pentru a finanța din ce în ce mai multe autoturisme non poluante. Anul acesta avem 780 de milioane de lei la autoturismele electrice. Avem până acum aproape 10.000 de autoturisme înscrise în Rabla Plus. De asemenea, la Rabla Clasic avem 560 de milioane de lei și 27.000 aproape de noi autoturisme înmatriculate.

Luna viitoare se estimează și lansarea unei noi ediții pentru Programul Rabla Local, în cadrul căruia mai sunt fonduri pentru casarea a încă 70.000 de mașini foarte vechi, mai transmite sursa citată.

Articolul precedentMarcel Ciolacu, anunț despre aderarea României și Bulgariei la Schengen după discuțiile cu premierul Denkov
Articolul următorReforma pensiilor speciale a trecut de Senat: circ total și acuzații la adresa coaliției – VIDEO