Premierul Marcel Ciolacu, anunț despre aderarea României și Bulgariei la Schengen după discuțiile cu omologul său bulgar, Nikolai Denkov.

„Aderarea României și Bulgariei la spațiul Schengen a reprezentat unul dintre principalele subiecte ale discuției avute astăzi cu premierul Bulgariei, Nikolai Denkov.

Am agreat totodată să continuăm discuțiile pe o serie de proiecte având ca scop comun consolidarea interconectivității în regiune, cu accent pe zona de transport și energie”, a transmis premierul Marcel Ciolacu, după întâlnirea cu omologul său din Bulgaria.
 
Înainte de întrevederea cu premierul Bulgariei, Marcel Ciolacu a precizat că își „rezervă dreptul de a ataca decizia la Înalta Curte” (n.red. Curtea de Justiție a Uniunii Europene)”, dacă Austria se mai opune aderării României la Schengen la Consiliul JAI din decembrie. 
 
„Trebuie să așteptăm JAI-ul din decembrie. Este posibil să nu mai avem discuția cu acțiunea la CJUE – Curtea de Justiție a Uniunii Europene. Dacă o să rămânem în logica în care Austria își folosește dreptul de veto fără justificare, nu migrația care este la 3% (…), eu îmi rezerv dreptul de a ataca la Înalta Curte decizia Austriei. (…) În acest moment, România îndeplineşte toate condiţiile tehnice, de peste 10 ani de zile, eforturile din ultimul timp ale Bulgariei, de a închide toate dosarele, în ceea ce priveşte statul de drept, s-au finalizat, au fost recunoscute şi de către Comisie şi sperăm ca în perioada următoare să avem discuţii aplicate atât cu Comisia, cu Parlamentul European cât şi cu cele două state care până în acest moment s-au opus. Îmi menţin părerea că este total incorect să punem interesele şi politica internă înaintea intereselor unei Europe întregi, într-un moment în care solidaritatea contează cel mai mult. Sunt ferm convins că împreună vom găsi calea corectă ca România şi Bulgaria să nu mai fie ţinute la colţ, total nedrept. Nu este o cerinţă a României şi a Bulgariei, este pur şi simplu un drept”, a declarat premierul Marcel Ciolacu.
 
 
 
Premierul Marcel Ciolacu s-a aflat luni, 9 octombrie, la Varna, în Bulgaria, unde participă la Reuniunea trilaterală România – Bulgaria – Grecia.
Articolul precedentDezvăluiri exclusive la Culisele Statului Paralel. Cum a ajuns fiul lui Paul Stănescu asociat la exploatarea stufului din Deltă?
Articolul următorPrima de casare pentru Programul Rabla Plus ar putea scădea de anul viitor. Care e vestea bună?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau