Prețurile apartamentelor au crescut în ultimii doi ani și cu 30%, în timp ce salariile au rămas neschimbate. Dezvoltatorii spun că au fost nevoiți să recurgă la scumpiri pentru că în prezent, plătesc mai mult pentru materialele de construcții. 

În ultimii doi ani a devenit din ce în ce mai greu pentru români să își cumpere o locuință, pentru că prețul imobiliarelor a crescut semnificativ, arată un studiu efectuat de o platformă de profil.

Prețul unui apartament în unul dintre aceste blocuri costă în jur de 100, 150 de mii de euro și nu vorbim despre zona de lux a Capitalei. În ultimii doi ani, prețurile locuințelor s-au majorat cu 30% în timp ce salariile au rămas aceleași, relatează Realitatea PLUS.

Speriați de prețurile care cresc de la o zi la alta, în vreme ce salariile rămân la fel de mici, majoritatea românilor nu mai pot cumpăra apartamente nici măcar în rate.

„S-au scumpit foarte mult, cred că o să se scumpească și mai mult”, spune un tânăr, în timp ce o femeie a declarat, pentru Realitatea PLUS, că „și așa erau foarte scumpe. S-au scumpit enorm de mult și , la cat e de mic salariul în ziua de astăzi, n-o să ne permitem nici în 5 ani de acum încolo”.

În momentul de față, un român care câștigă un salariu mediu pe economie ar trebui să muncească aproape 12 ani să își poată cumpăra o locuință. Însă ar trebui să nu cheltuiască nici măcar un leu din veniturile sale pe alte lucruri. 

Sursa: Realitatea Financiara

Articolul precedentCoaliția încă nu s-a decis: impozit progresiv sau cotă unică?
Articolul următorAdrian Chesnoiu: „Nu suntem în criză alimentară” – SOLUȚIILE pentru agricultura României după războiul din Ucraina

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau