De teama unei crize alimentare generată de războiul din Ucraina, Guvernul a decis să renegocieze Planul Național de Redresare și Reziliență cu oficialii europeni, iar în noua variantă ar urma să fie inclusă și agricultura. Inclusiv ministrul Agriculturii – Adrian Chesnoiu a cerut modificarea PNRR pentru că țara noastră are nevoie de un sistem de irigații. 

Anunțul ministrului Agriculturii – Adrian Chesnoiu vine în condițiile în care, agricultorii spun că 50% din terenurile din țara noastră sunt afectate de deficitul de apa din sol. Pe de altă parte, oficialii de la noi dau asigurări că țara noastră are stocuri suficiente de alimente. 

„România nu este în situația de a discuta despre o criză alimentară. Faptul că am avut în 2021 un an foarte bun, cu recolte bogate unde condițiile climaterice au fost aproape perfecte toate celelate conditii au fost extraordinare au fost foarte bune pentru fermieri. Faptul că acum vom scadea un pic fata de anul 2021 , in niciun caz nu se poate vorbi despre o criza alimentara”, a declarat ministrul Adrian Chesnoiu, la Realitatea PLUS.

Întrebat dacă sunt semnale pentu renegocierea PNRR, ministrul Agriculturii a afirmat că a văzut mesajul Ursulei von der Leyen, „care spune că trebuie să regândim planul, sa introducem componenta de energie regenerabila. Cred că pentu România este extrem de important ca pe langa aceasta componenta sa introducem investitiile pentru irigatii, desecare pentru sistemul de combatere a grindinei si stimulare a precipitatiilor pentru depozitele de alimente care sunt extrem de necesare”.

Încă de săptămâna trecută, ministrul Adrian Chesnoiu a anunțat că este necesară renegocierea PNRR pentru agricultură.

„Sper ca în al 12-lea ceas să se trezească toată lumea şi să conştientizeze că trebuie să modificăm Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă în care agricultura României nu are niciun eurocent. Avem zero euro în PNRR, trebuie să îl modificăm, să ducem banii către irigaţii, către desecare, către depozite de alimente”, a declarat Adrian Chesnoiu.

Alt ministru PSD cere modificarea PNRR! Adrian Chesnoiu: „Agricultura României nu are niciun eurocent. Sper să se trezească toată lumea”

Sursa: Realitatea Financiara

Articolul precedentPrețurile apartamentelor, în creștere! Locuințele, un VIS pentru românii de rând
Articolul următorMinisterul Finanțelor lansează luni, 6 iunie, o nouă emisiune FIDELIS de titluri de stat pentru populație

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau