Prețul unui Bitcoin ar putea scădea până la 4.000 de dolari

Piețele criptomonedelor, inclusiv Bitcoin, au avut parte de o serie întreagă de sesiuni cu scăderi ample, iar unii analiști anticipează tendința de a persista acest fenomen.

Bitcoin, liderul piețelor cripto, a atins recent nivelul cel mai scăzut al anului (YTD), iar unii analiști tehnici prognozează chiar și zile mai mult mai proaste. Crash-ul a fost declanșat de Bitcoin, care a început să alunece după știrea că Comisia americană pentru valori mobiliare și burse (Securities and Exchange Commission) va întârzia luarea unei decizii sa asupra unui produs financiar de tip ETF (Exchange Traded Fund), dar cele mai slave performanțe au fost înregistrate de altcoins (monede virtuale alternative), unele dintre ele situându-se la cel mai mic nivel al anului.

Sentimentul în piețe a devenit extrem de negativ, în urma faptului că prețul Bitcoin a scăzut sub indicatorul mediei mobile la 50 de intervale pe graficul zilnic. Potrivit analiștilor tehnici, acest lucru ar putea semnala o continuare a scăderii, cu unul dintre ei declarând agenției Bloomberg că nu va fi surprins să vadă Bitcoin tranzacționându-se la aproximativ 4.000 de dolari.

Graficul zilnic al Bitcoin, sursa: tradingeconomics.com

Bitcoin, care a înregistrat un minim al anului pe 29 iunie sub 6.000 de dolari, a consemnat o revenire până la peste 8.400 de dolari, urmată apoi de reluarea picajului, în prezent tranzacționându-se la un preț de aproximativ 6.400 de dolari.

Analistul tehnic Rob Sluymer, care lucrează pentru FundStrat Global Advisors, a declarat pentru Bloomberg: „Mă aștept ca nivelul următor de suport să fie la 6.100 de dolari. Este încă prea devreme pentru a merita de intrat la cumpărare. Mai întâi trebuie să se stabilizeze cotația”.

Un alt analist, Mike McGlone, de la Bloomberg Intelligence, a declarat că Bitcoin ar putea merge chiar mai jos: „Bitcoin este în faza în care participanții la piață își închid pozițiile speculative inițiate pe speculația că un ETF va primi aprobarea necesară. Această tendință ar putea să nu dispară până în zona de preț de 4.000 de dolari – media anului trecut”.

Se prea poate ca unora să li se pară nivelul de 4.000 de dolari ca fiind surprinzător de scăzut pentru Bitcoin, care s-a tranzacționat între 6.000 și 10.000 de dolari în ultimele luni. Cu toate acestea, Universității Yale au mers mai departe și au evaluat probabilitatea plonjării către zero a prețului unui Bitcoin. Au găsit o șansă de 0,4% ca această criptomonedă să își piardă întreaga valoare, conform cryptovest.com.

„Probabilitatea implicită zilnică de dezastru este în prezent de aproximativ 0,4% pentru Bitcoin, de 0,6% pentru Ripple și de 0,3% pentru Ethereum”, se arată în raportul citat.

Articolul precedentPeste 32.500 de locuri de muncă sunt vacante la nivel național
Articolul următorGrupul Banca Transilvania, profit net consolidat de peste 864 milioane lei, în S 1

Comments are closed.