Grupul financiar Banca Transilvania a înregistrat un profitul net consolidat de 864,60 milioane lei, în semestrul unu 2018, din care cel al băncii este de 662,71 milioane lei. Subsidiarele și investițiile au contribuit cu peste 200 milioane lei la profitabilitatea Grupului BT, arată un comunicat postat de BT pe pagină sa de internet.

Banca a continuat în primele șase luni ale anului creșterea organică susținută, bazată pe creditarea companiilor și a populației. BT a continuat astfel să sprijine antreprenorii români și economia locală, creând valoare adăugată pentru acționari, clienți și echipa.

  • BT a depășit bornă de 400.000 de carduri de credit. Volumele tranzacționate la cumpărături cu cardurile STAR au crescut cu 43% față de semestrul I al anului trecut.
  • Banca a depășit pragul de 1 miliard euro credite în sold ale IMM-urilor din România și are peste 32.000 de companii mici și mijlocii creditate.
  • Au fost acordate aproape 100.000 de împrumuturi noi clienților persoane fizice, IMM și Corporate.
  • Tranzacțiile efectuate cu cele peste 3,2 milioane de carduri BT şi cu accesoriile de plata BT Pay – aplicație, ceas, brățară și sticker contactless – au crescut cu aproape 35% față de aceeași perioada a anului trecut.

“Creșterea organică și profitabilitatea BT sunt impresionante și știm că de acum încolo avem o responsabilitate mai mare față de clienți și economia României. Suntem pregătiți să susținem în continuare companiile și populația pentru a-și finanța investiitile și aspirațiile. Poziția noastră pe piață, situația financiară extrem de solidă și resursele de care dispunem ne permit să creștem că business și să contribuim în continuare la dezvoltarea economică a României” – declara Horia Ciorcilă, Președintele Consiliului de Administrație, Banca Transilvania.

  • Grupul Financiar Banca Transilvania are active totale de 75,3 miliarde lei, din care 62,9 miliarde lei este BT individual, creditele nete reprezentând 50% din activele Grupului BT;
  • Grupul BT gestionează în România credite de 37,89 mld lei, din care 31,35 mld lei sunt acordate prin Banca Transilvania. Creditele acordate clienților de către BT au crescut cu 4,8% în sold, față de decembrie 2017.
  • Depozitele clienților Grupului Financiar Banca Transilvania au ajuns la 61,48 mld lei, din care 40,09 mld lei sunt depozite ale clienților persoane fizice, iar 21,39 mld lei, depozite ale persoanelor juridice.
  • Raportul credite/depozite BT este de 66% la sfârșitul semestrului I 2018.
  • Eficientă operațională BT se păstrează la nivel confortabil, de 49,7%, în ciuda eforturilor  financiare mari de integrare și pe două fronturi, în România și Republica Moldova.

Creșterea veniturilor operaționale este bazată pe creșterea consistentă și mai rapidă a volumelor tranzacționate prin BT, ceea ce înseamnă costuri mai mici pentru clienții BT.

  • Rată expunerilor neperformante conform indicatorului EBA este de 5,58% la 30 iunie 2018.
  • Gradul de acoperire cu provizioane totale a expunerilor neperformante conform standardelor EBA este de 85%. În cazul în care sunt considerate și garanțiile, rată de acoperire este de peste 120%.
  • Solvabilitatea băncii este de 22,41%.
  • Peste 28.000 de acționari români fac parte din povestea de succes BT.
  • Banca Transilvania a continuat să se implice în viață comunității, alocand peste 13 milioane lei pentru educație financiară și antreprenorială, sport, cultură, evenimente și cauze sociale.
  • Integrarea Bancpost, ERB Retail Services și ERB Leasing în Grupul Financiar BT este în plină desfășurare, în grafic cu planul ambițios propus de Banca Transilvania. Experiență clienților Bancpost pe parcursul integrării și optimizarea costurilor în cadrul Bancpost sunt prioritățile celor două bănci. Imediat ce Banca Transilvania va primi aprobările specifice acestei etape, va face public planul de migrare a clienților.
  • Strategia replicării succesului BT în Republica Moldova, la Victoriabank, este în parametrii așteptați, iar cel mai important pas în acest sens a fost reorganizarea activității pe două linii principale de business, Retail şi Corporate.
Articolul precedentPrețul unui Bitcoin ar putea scădea până la 4.000 de dolari
Articolul următorAdrian Vasilescu: Nici Dej și nici Ceaușescu nu s-au atins de patrimoniul BNR

Comments are closed.