Prețul energiei ar putea rămâne neschimbat și iarna viitoare. Potrivit unor surse guvernamentale, citate de Realitatea Plus, decizia a fost luată în ședința de marți seară a Coaliției. PSD și PNL rămân însă pe poziții diametral opuse în ceea ce privește propunerea social-democraților de revenire la piața reglementată a energiei.

Pentru consumatorii casnici, vestea bună este că liderii Coaliției au stabilit ca prețul energie să rămână la aceeași valoare ca iarna trecută. Vestea mai puțin bună este că scade pragul de consum până la care se asigură aceste tarife, ceea ce însemnă că mai puțini români vor beneficia de măsura de protecție sau că vor fi nevoiți să facă economie.

„Cam 90% dintre noi toți avem un consum de pana in 150 mgw, nu putem merge pe o plajă mai mare”, a explicat liderul PSD Marcel Ciolacu.

PSD vrea ca Guvernul să intervină însă în zona producătorilor de energie. Marcel Ciolacu spune că aceștia au vândut energia la suprapreț.

Liberalii s-au exprimat până acum pentru menținerea pieței liberalizate. Pe de altă parte, Coaliția ar putea renunța la compensarea cu 50 de bani a prețului la carburanți. Guvernul pregătește și un nou pachet de măsuri sociale pentru românii săraci.

Articolul precedentVârsta de pensionare nu crește, dar recalcularea mai durează cel puțin un an – Marius Budăi
Articolul următorTransgaz și-a majorat PROFITUL, în condițiile în care a livrat mai puțin gaz