Mario Draghi, preşedintele Băncii Centrale Europene (BCE), a tras, joi, un semnal de alarmă în ceea ce priveşte zona euro, având un discurs mai pesimist decât în decembrie, după şedinţa băncii, transmite Bloomberg.

Preşedintele BCE a declarat, joi, în conferinţa de presă de după prima şedinţă de politică monetară a băncii, că aprecierea de creştere a zonei euro „s-a mutat spre scădere”, notează Bloomberg. Aceasta este o schimbare semnificativă în discurs, comparativ cu situaţia de-acum şase săptămâni, când descria riscurile drept „în general echilibrate”.

Cu toate acestea, oficialul BCE a precizat, că instituţia nu se gândeşte la o nouă rundă de credite pe termen lung pentru bănci.

„Astăzi, nu am discutat despre implicaţiile (politicii, de schimbare a balanţei riscului). Întâlnirea de astăzi a fost în mod esenţial dedicată unei evaluări – unde suntem noi şi de ce suntem aici, cât va dura încetinirea, există riscul ca încetinirea să se înrăutăţească sau va rămâne pe o tendinţă de uşoară scădere? Acestea au fost întrebările adresate”, a mai spus Draghi, citat de site-ul agenţiei de presă Reuters.

Articolul precedentPSD cere Băncii Naționale să intervină pe piața valutară
Articolul următorAngela Merkel, avertisment despre o nouă criză financiară