Mircea Popescu, antreprenor şi unul dintre veteranii industriei crypto, s-a înecat zilele trecute în Costa Rica. Popescu susţinea că este singurul om care a deţinut vreodată un milion de bitcoin.

Tuur Demeester, investitor în monede digitale și autor al cărții Bitcoin Reformation, a postat pe Twitter că unul dintre pionierii Bitcoin-ului, Mircea Popescu, a fost găsit mort, potrivit U.Today, citat de Ziarul Financiar.

Potrivit publicaţiei costaricane CRHoy, un turist în vârstă de 43 de ani a fost găsit pe plaja din Costa Rica de către paramedicii de la Crucea Roșie în dimineața zilei de 23 iunie, dar nu l-au putut resuscita. În ciuda faptului că l-a descris drept „polonez”, aceasta susţine că numele turistului este Mircea Popescu.

Și dezvoltatorul web Diana Coman a confirmat decesul pe blogul său.

Un renumit producător de emisiuni online pe tema Bitcoin-ului l-a numit Popescu drept „Părintele maximalismului Bitcoin”.

Mircea Popescu s-a născut și a crescut în Cluj-Napoca, apoi a trăit în Statele Unite, Mexic, Costa Rica și Egipt. Din 2012 scrie despre Bitcoin și criptomonede, iar un an mai târziu a fondat prima platforma de tranzacționare pentru Bitcoin, MPEx.

Popescu s-a prezentat drept singura persoană care a deținut vreodată 1 milion de Bitcoin.

 

Articolul precedentAproape jumătate din consumatorii români de energie electrică, loviți de noi scumpiri, de la 1 iulie
Articolul următorRacordarea românilor la gaze și electricitate, investigată de Consiliul Concurenței