Premierul Nicolae Ciucă și-a prezentat bilanțul mandatului din fruntea Guvernului. Acesta a anunțat că după un an și jumătate, „România are şi resursa umană, are şi celelalte resurse prin care poate cu adevărat să dea consistenţă propriei rezilienţe” și „a rămas acel pilon de stabilitate în regiunea Mării Negre şi în Bacani”.

„Foarte curând îmi voi încheia mandatul. Vreau să spun că, după un an și jumătate în funcția de prim-ministru, pot spune că România are și resursa umană, are și celelalte resurse prin care poate cu adevărat să dea consistență propriei reziliențe, iar acest lucru s-a putut demonstra. În toate condițiile create de acest conflict la granița noastră, cu toate problemele pe care le-a creat în energie, în inflație, în tot ceea ce a însemnat lanțul logistic și de aprovizionare, inclusiv inflație, și multe altele, țara noastră, totuși, a reușit.

O spun fără mândria păcatului biblic, am reușit să avem o creștere economică de 4,7%, am reușit să asigurăm atragerea de fonduri europene, care a atins cea mai mare sumă. Am reuşit să asigurăm atragerea de fonduri europene, care a atins cea mai mare sumă, să convingem partenerii străini. (..)  Am reuşit să atragem foarte multe investiţii străine”, a declarat premierul Nicolae Ciucă, la a șaptea ediție a Forumului de Securitate din regiunea Mării Negre și Balcani, organizată, joi, la hotelul Intercontinental din Capitală.

„Am reuşit să avem o relaţie cât se poate de onestă şi consolidată în interiorul parteneriatelor strategice, începând cu parteneriatul strategic cu Statele Unite, cu Franţa, cu Marea Britanie,  cu toţi cu cei cu care avem aceste parteneriate strategice, care au văzut potenţialul ţării noastre şi oportunităţile de a putea să facem ceea ce este necesar, împreună, pentru a creşte rezilienţa nu numai a unei ţări ci şi în regiune, în UE şi NATO. 

Mă bucur foarte mult că România a rămas acel pilon de stabilitate în regiunea Mării Negre şi în Bacani.

Iată că astăzi, România, cu adevărat, poate fi considerată pivot regional”, a mai spus premierul Nicolae Ciucă.

Funcția de premier al României va fi preluată, până la 1 iunie, de Marcel Ciolacu, potrivit protocolului coaliției de guvernare. Liderii PSD și PNL vor anunța săptămâna viitoare ce structură și componență va avea viitorul Guvern după rocada dintre Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu, precum și programul de guvernare până la alegerile din 2024, după negocierile din aceste zile dintre cele două partide.

Articolul precedentLovitură devastatoare pentru proprietarii de mașini vechi. Decizia este IMINENTĂ!
Articolul următorȘoc pe piața valutară. Euro a atins un nou maxim istoric