Guvernanții pregătesc o reglementare care-i va lovi puternic pe proprietarii de autoturisme vechi. Un proiect legislativ pus deja în dezbatere publică propune ca valoarea rovinietei să crească direct proporțional cu vechimea autoturismului.

Potrivit proiectului, valoarea ROVINIETEI ar urma să se calculeze în funcție de categoria vehiculului, clasa de emisii poluante (EURO) și durata de utilizare a reţelei de drumuri naţionale din România – durata de utilizare cuprinde durata de parcurs, precum şi durata de staţionare.

De asemenea, ar urma să se schimbe și perioadele pentru care se poate achiziționa rovinietele, după cum urmează: o zi, 10 zile, 30 de zile, 60 de zile și 12 luni.

În plus, conform Ministerului Transporturilor, tariful rutier stabilit în funcție de distanța parcursă pe rețeaua de drumuri de interes național va fi reprezentat de TollRo. CNAIR este entitatea desemnată să perceapă și să încaseze TollRo.

TollRo se va aplica pentru toate vehiculele înmatriculate care sunt folosite pe acesta, concepute şi construite pentru transportul de marfă cu masă totală maximă autorizată (MTMA) mai mare de 3,5 tone. Vehiculele de transport mixt se asimilează, din punct de vedere al TollRo, cu vehiculele de transport marfă, explică Ministerul Transporturilor.

Articolul precedentNegocieri dure pentru rotativă. Cum arată noul program de guvernare?
Articolul următorPremierul Nicolae Ciucă, bilanț la final de mandat: Țara noastră a reușit. Avem creștere economică