Premierul Nicolae Ciucă a anunțat care sunt variantele de pe masa Guvernului privind majorarea pensiilor de la începutul anului viitor. 

Întrebat dacă procentele majorării pensiilor avute în vedere de Guvern pentu anul viitor vor fi de 15% sau 16-17% pentu a ține cont de rata inflației, premierul Nicolae Ciucă a precizat că „tocmai aici apare partea care nu trebuie să se transmită către oameni pentru a le crea așteptări, pentru că sunt și așa destul de necăjiți și au problemele pe care le știm cu toții.

Eu îmi păstrez partea de responsabilitate, îmi doresc foarte mult ca prim-ministru și nu cred că există cineva care să nu își dorească să poată să acopere această rată a inflației prin asigurarea de venituri suplimentare pensionarilor, tuturor celor care au viața activă și lucrează într-un domeniu sau altul, cetățenilor vulnerabili”.

„Acum, în momentul de față, sigur, avem ipoteze, sunt ipoteze de la 10% la 15%, la 11%”, a anunțat premierul Nicolae Ciucă, marți seară, într-un interviu la Antena3. 

Cu o zi înainte, ministrul Muncii – Mrius Budăi (PSD) a anunțat că pensiile ar trebui să crească cu cel puțin 10% din 2023. Acesta a susținut că și PNL este de acord cu această inițiativă. Budăi a propus în coaliția de guvernare PSD-PNL ca pensiile să fie majorare cu cel puțin 10% începând cu 2023. Acesta a precizat că atât premierul Nicolae Ciucă, cât și liderul PSD, Marcel Ciolacu au fost de acord cu faptul că pensiile trebuie să fie mărite.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentBombă despre caracatița din Compania Națională Aeroporturi București. Anca Alexandrescu: „Dacă nici după asta nu-i caută DNA, înseamnă că-i protejează” – DOCUMENTE
Articolul următorVești proaste primite de secretarul de stat de la Ministerul Transporturilor în urma unei vizite neanunțate la Podul suspendat peste Dunăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau