Premierul Florin Cîțu anunță că s-au găsit sumele necesare pentru a acoperi restanțele către minerii din Valea Jiului, care au protestat timp de șapte zile în subteran.

„ A fost aprobat un act normativ și a fost o completare. Ei au primit anul trecut salariile, dar nu au primit sporurile. A fost o completare pentru că minerii au primit în 2020 salariile, dar nu au primit tichetele și sporurirle. A trebuit să facem o HG separată. Pentru că este o companie în insolventa am luat o decizie. 11 milioane de lei vor ajunge la minerii din Valea Jiului”, a declarat premierul Cîțu.

Angajații Complexului Energetic Hunedoara (CEH). Aceștia își vor primi salariile restante pentru ianuarie cu o zi mai devreme față de termenul prevăzut în protocolul semnat luni, la București, între ministrul Muncii, Raluca Turcan, şi delegaţia minerilor protestatari din Valea Jiului. Potrivit Prefecurii, banii vor fi virați pe 24 februarie.

În ultimele zile, angajații AJOFM Hunedoara au lucrat exclusiv pentru pregătirea ordinelor de plată, pe care le-au transmis marţi Trezoreriei Statului. În aceeași zi, trezoreria a făcut transferul către băncile comerciale unde au conturile deschise angajaţii companiei, iar miercuri, 24 februarie, banii vor intra pe cardurile de salarii ale fiecărui beneficiar, mai precizează sursa citată.

Minerii blocați în subteranul minei Lupeni au ieșit la suprafață marți, după șapte zile de proteste. În urma negocierilor de la Ministerul Muncii, aceștia îşi vor încasa drepturile salariale și beneficiile restante, precum tichetele de masă şi banii de transport.

Din cauza protestelor minerilor, Termocentrala Mintia a rămas fără cărbune, astfel că aproximativ 4.500 de apartamente din Deva, sedii ale instituțiilor publice, dar și școlile din oraș n-au mai avut căldură.

Articolul precedentNicuşor Dan despre suspendarea PUZ-urilor de sector: Dacă nu o facem, se distrug sute de hectare verzi pentru dezvoltări imobiliare
Articolul următorEconomist, despre bugetul pe 2021: Plimbăm sărăcia dintr-o parte în alta