Airbus ar putea să NU mai producă elicoptere la Braşov. Avertismentul a venit de la vicepreşedintele companiei. „Cheia succesului era la statul român, care însă nu pare interesat de această oportunitate”, a declarat vicepreşedintele companiei.

” Avem nevoie ca Airbus să își continue proiectele în România” a declarat premierul demis, Viorica Dăncilă, care a semnat un acord de cooperare și sprijinire a tuturor acțiunilor și a implementării strategiei de apărare româneșt. Și a subliniat că va cere viitoruli Guvern să ducă mai departe acest parteneriat.

Premierul demis Viorica Dăncilă a anunţat vineri că a fost semnat un acord de cooperare la IAR Ghimbav – Braşov în vederea sprijinirii industriei de apărare.

„Am semnat astăzi un acord de cooperare pentru a veni în sprijinul industriei de apărare. Este a doua vizită pe care o fac aici şi de fiecare dată am considerat că industria de apărare românească trebuie sprijinită. Şi, în acest sens, am avut un dialog constructiv atât cu conducerea de aici, cât şi cu sindicatele din industrie. Include (acordul – n.r.) sprijinirea, în primul rând, a tuturor acţiunilor şi a implementării strategiei industriei de apărare româneşti. (…) De asemenea, vrem să mergem şi în CSAT cu anumite probleme. Noi am solicitat de mai mult timp, dar nu avem încă un răspuns. Să sperăm că în perioada următoare poate va fi un guvern şi totuşi vor merge, pentru că, dincolo de partea politică, important este ce se întâmplă cu industria de apărare românească, este o ramură strategică şi trebuie încurajată şi sprijinită”, a declarat Viorica Dăncilă la finalul unei vizite efectuate la IAR Ghimbav, Braşov.

Premierul demis a adăugat că a avut discuţii şi cu liderii de sindicat.

„Dialogul este important, să vedem care sunt oportunităţile, dar mai ales obstacolele din industria de apărare. Trebuie totdeauna să oferim sprijinul necesar, pentru că e o industrie foarte importantă pentru ţara noastră ca membră a NATO”, a menţionat Viorica Dăncilă.

Constantin Buturoiu, copreşedinte al Alianţei Sindicatelor din industria de apărare, a declarat că acordul semnat vineri dă speranţe dezvoltării industriei de apărare româneşti

„Cu ceva timp în urmă, am solicitat Guvernului condus de doamna premier Viorica Dăncilă că este momentul să facem o cotitură importantă în mersul industriei de apărare. Pot spune că am găsit o înţelegere deosebită, am purtat un dialog permanent. (…). Am creat o direcţie care trebuie dusă în continuare, un trend crescător în aşa fel încât să redevenim ceea ce a fost cândva industria de apărare românească. Am semnat acest acord, el trebuie dus la îndeplinire şi noi ne-am pus mari speranţe şi vom urmări pas cu pas acest demers comun şi suntem siguri că în România vom vorbi de o industrie de apărare, aşa cum ar trebui să fie. (…) Ne vom confrunta cu schimbări de guverne şi, dacă nu vom fi atenţi la orice punct sau virgulă de acum încolo, la un anumit moment ceea ce facem astăzi va fi istorie”, a afirmat liderul sindical.

Articolul precedentRomânia și alte 5 țări estice contestă pachetul „Mobilitate” al UE
Articolul următorMașinile diesel, tot mai puține în România