Premierul Nicolae Ciucă pare să nu țină cont de nemulțumirea liderului PNL, Florin Cîțu, și spune că proiectul de buget are cel mai mare nivel de investiții din ultimii 32 de ani. 

Gestionarea pandemiei sunt imperative în acest moment. Bugetul pentru anul viitor acordă prioritate investițiilor. Comunictățile locale au nevoie de sprijin pentru dezvoltare.

Bugetul pentru anul 2022 răspunde așteptărilor societății. Banul public este alocat responsabil, oportun și transparent.

Vreau să mulțumesc echipei guvernamentale pentru a finaliza acest proiect și Ministerului Finanțelor care au dat dovadă de reziliență și efort”, a spus Nicolae Ciucă.

Premierul ignoră nemulțumirile liderului PNL, Florin Cîțu și arată că în Legea Bugetului pentru anul 2022 avem cea mai mare alocare pentru investiții din ultimii 32 de ani.

Declarația lui Ciucă vine în contextul în care Florin Cîțu a acuzat că nu se respectă programul de guvernare și nu se alocă 7% din PIB pentru investiții ci doar 6.71% din PIB.

”Astăzi, pe masa Guvernului, avem cea mai importantă legislație: bugetul de stat și bugetul de asigurări sociale. Vom adopta un buget echilibrat și realist. Bugetul pe 2022 răspunde atât așteptărilor imediate, cât și așteptărilor pe termen lung ale României.

Filosofia bugetului pe anul viitor se axează pe sustenabilitate și stabilitate. Așa cum ne-am angajat nu vom crește taxe și impozite, nu vom pune presiune pe mediul de afaceri, vom menține schemele actuale de investiții și schemele de ajutor.

Avem cel mai mare buget pentru investiții din ultimii 32 de ani, reprezintă aproape dublul bugetului de investiții pentru anul 2019, ca de exemplu.”, a spus Nicolae Ciucă.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentAdrian Câciu: „Bugetul pe 2022 a primit toate avizele, inclusiv cel de la CSAT”
Articolul următorGuvernul a cedat în fața sindicatelor de la CFR. Ministerul Transporturilor anunță CREȘTEREA salariilor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau