În timpul negocierilor din decembrie anul trecut pentru formarea Guvernului, Ludovic Orban a fost acuzat că ar fi cedat ministere importante pentru a-și asigura funcția de președinte al Camerei Deputaților: Fonduri Europene, Transporturi şi Dezvoltare. Ar fi trebuit ca partidul să-și fi păstrat portofoliile pentru relansarea economiei, spuneau, la vremea respectivă, voci politice. 

Mai mulți lideri liberali, printre care se numărau miniștri sau care aveau șanse de a deveni miniștri în guvernul de coaliție, au fost nemulțumiți de negocierea cu USR PLUS și UDMR. Aceștia acuzau că Ludovic Orban ar fi cedat prea multe posturi către USR PLUS și UDMR, în schimbul obținerii Camerei Deputaților.

Partidul trebuia să-și păstreze Fondurile Europene, Transporturile și Dezvoltarea pentru a relansa economia șubrezită de efectele devastatoare ale pandemiei, reclamau tot mai mulți actori politici.

 

Potrivit ultimelor scenarii de negociere, Raluca Turcan, unul dintre cei mai vehemenți contestatari ai fostului președinte PNL Ludovic Orban, a primit portofoliul Digitalizării. O altă contestatară, Monica Anisie ar fi în cărți pentru Ministerul Turismului. Cu astfel de firmituri, pentru că grosul ministerelor, cele strategice, de forță, ar fi fost cedate de bună voie PSD-ului, PNL-ul lui Florin Cîțu vrea să pună economia pe roate.

Analiza integrală poate fi citită pe realitatea.net.
Articolul precedentNOI AMENZI uriașe pentru cei care nu declară la frontieră sume mari de bani cash
Articolul următorLudovic Orban: Trebuie investigată implicarea Serviciilor în afaceri