Plata taxelor și impozitelor prin CEC, condiționată de înscrierea în spațiul virtual

CEC Bank va intermedia, începând cu 11 iunie, plățile de taxe și impozite datorate Statului de contribuabilii persoane fizice, dar cu condiția ca plătitorii să fie înscriși în Spațiul virtual privat, platformă lansată de Ministerul Finanțelor.

Potrivit unei înțelegeri între CEC Bank și Ministerul Finanțelor, măsura este aplicată până la finele anului, iar sumele trimise prin intermediul CEC Bank către ANAF nu vor fi comisionate, dar de acest avantaj nu vor putea beneficia decât persoanele fizice înscrise pe platforma spațiul virtual privat.

De asemenea, taxele de paşaport se pot plăti la CEC Bank, în aceleaşi condiţii, prin intermediul celor peste o mie de unităţi.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu, a precizat că persoanele fizice care optează pentru plata obligaţiilor fiscale către ANAF prin intermediul CEC Bank nu vor plăti comision, dar trebuie să fie înscrise în Spaţiul virtual privat (SPV), platformă lansată recent de Ministerul Finanțelor.

El a adăugat că persoanele înscrise în SPV care vor apela la această metodă de achitare a obligaţiilor către ANAF nu vor plăti comision la CEC.

Articolul precedentConsiliul Concurenței a scos ”untul” din brandul La Dorna
Articolul următorCum e mai rău. Creșterea importurilor s-a diminuat dar deficitul comercial crește

Comments are closed.