Consiliul Concurenței a scos ”untul” din brandul La Dorna

Licența de producție și comercializare a mărcii de unt ”La Dorna” a fost preluată de firma Simultan SRL, de la compania Lactalis, după ce Cosiliul Concurenței a constatat posibilitatea încălcării regulilor de concurență de piață, prin absorbția de către Grupul Lactalis a companiilor Covalact SA şi Lactate Harghita SA, în 2017.

În urma analizării tranzacţiei prin care Lactalis absorbea Covalact SA şi Lactate Harghita SA, Consiliul Concurenţei a constatat că operaţiunea putea conduce la consolidarea poziţiei grupului Lactalis pe piaţa producţiei şi comercializării untului, la nivel naţional, cu efectul reducerii posibilităţilor consumatorilor de a alege între mărcile de unt comercializate pe piața locală..

Potrivit Consiliului Concurenței, preluarea a fi condus și la creşterea preţului untului.

”Lactalis şi-a luat angajamentul de a licenţia marca de unt „La Dorna” pentru o anumită perioadă de timp către o altă companie cu competenţă industrială relevantă, independentă de grupul Lactalis. De asemenea, compania trebuie să schimbe marca („re-branding”), astfel încât la expirarea perioadei de licenţă aceasta să comercializeze untul sub altă denumire. Ulterior acestei perioade, marca de unt „La Dorna” se va reîntoarce în portofoliul grupului Lactalis, care se va abţine de la folosirea acesteia, pentru o perioadă de timp suficientă ca Simultan SRL să poată beneficia de creşterea cotei sale de piaţă”, precizează CC.

Grupul Lactalis a încheiat, la finele lunii trecute, un Contract de Licenţă de Marcă cu compania Simultan SRL.

În urma analizei efectuate, Consiliul Concurenţei a considerat că Simultan SRL are experienţa necesară în vederea preluării licenţei untului “La Dorna”, îndeplinind condiţiile prevăzute în angajamente.

Tranzacţia prin care Grupul Lactialis a preluat Covalact SA şi Lactate Harghita SA a fost autorizată de Autoritatea de Concurenţă în iulie 2017.

Simultan SRL cumpără lapte de la două ferme din Ungaria şi de la alte 14 din Timiş şi Arad şi îl procesează, precizând că produsele nu conţin aflatoxină peste norma legală.

Articolul precedentCât costă cea mai miediatizată întâlnire de pe glob
Articolul următorPlata taxelor și impozitelor prin CEC, condiționată de înscrierea în spațiul virtual

Comments are closed.