Piețele de acțiuni în declin cu totul neașteptat. Vezi ce s-a întâmplat ca să știi ce faci azi pe bursă

Piețele bursiere, începând cu SUA, au intrat mai puternic pe roșu într-un moment cu totul neașteptat. Când relațiile dintre Coreea de Nord și SUA păreau mai bune ca niciodataî Coreea de Nord a anulat brusc discuțiile cu vecinii din Sud, programate pentru azi.

Cauza? Exercițiile militare comune, în curs de desfășurare în comun, dintre SUA și Coreea de Sud, au fost considerate o „provocare” și o pregătire pentru invazie.  Imediat ce a fost dată de agenția de presă din Coreea de Sud, Yonhap știrea bombă a ajuns la antipozi, fiind preluată de Reuters și CNBC.

Piața americană, deja pe roșu la momentul propagării știrii, și-a adâncit declinul, iar aurul și-a inversat trendul, cotația aurului urcând brusc cu o jumătate de punct procentual.

Mișcarea-surpriză vine în contextul faptului că președintele american Donald Trump se pregătește să îl întâlnească pe liderul nord-coreean, Kim Jong Un, într-un summit fără precedent, programat pentru 12 iunie în Singapore.

Casa Albă nu a oferit imediat nicio declarație privind schimbarea bruscă a planurilor Coreei de Nord.

Articolul precedentSindromul Nicolaiciuc la CFR. Administratorii numiți politic mută datoriile companiei în buzunarele angajaților
Articolul următorComoara din tomberon. Zeci de milioane de euro trebuie recuperați de la firmele de colectare a deșeurilor