Piața paralelă: Samsarii vând de 4 ori cât dealerii auto

Samsarii de maşini au la vânzare aproape de patru ori mai multe maşini decât dealerii auto, rezultă dintr-o analiză de specialitate.

Existența unei piețe paralele zădărnicește eforturile de a impune o conduită în piața auto. Din acestă practică înrădăcintă pierde bugetul și pierd afacerile legitime.

Dar pierd și clienții, pentru că, în cele mai multe situații, câștigul din prețul fără taxe se dovedește doar momeala prin care sunt au fost înșelați vânătorii de chilipiruri.

”Din maşinile existente pe internet la vânzare în luna iunie, aproximativ 15% din anunţuri sunt de la dealerii auto, în timp ce restul de 85% se împart între samsari (circa 55%) şi românii care îşi vând maşina personală (circa 30%)”, arată datele InspectorAuto.ro, citate de News.ro.

În Germania, situaţia este total opusă celei din România. Întrucât nemţii îşi vând maşina veche la dealeri, iar comerţul de maşini „pe persoană fizică” nu este permis, anunţurile vânzătorilor autorizaţi reprezintă aproximativ 79% din piaţă, în timp ce persoanele fizice au doar 21%.

Dealerii sunt de multe ori în dificultate şi câştigă greu cota de piaţă pentru că, de regulă, aceştia vând maşinile în mod corect, cu kilometri reali, şi fac asta în mod legal, consideră Mihai Cune, fondator InspectorAuto.ro.

„Partea bună este că mulţi cumpărători au început să înţeleagă avantajele de a cumpăra o maşină rulată de la un dealer auto în detrimentul samsarilor. Astfel, odată cu educarea cumpărătorului care nu mai fuge după super oferte, care verifică istoricul maşini după seria de şasiu înainte de cumpărare şi care intelge că nu poate merge doar pe noroc, ne aşteptăm să intrăm încet, încet, în normalitate”, a declarat Mihai Cune.

În timp ce parcurile dealerilor auto au la vânzare în iunie mai mult modele BMW (500 unităţi), Mercedes-Benz (440 untati), Volkswagen (330 unităţi), Audi (200 unităţi) şi Renault (200 unităţi), samsarii de maşini vând, pe persoană fizică, mii de modele aparţînând mărcilor Volkswagen (3.100 unităţi), BMW (2.800 unităţi), Opel (2.500 unităţi), Ford (1.600 unităţi), Audi (1.580 unităţi).

Articolul precedentROBOR în scădere, euro în creștere. Din această ”dilemă” nu putem ieși
Articolul următorANSVSA: Primele analize nu confirmă prezența ”bacteriei ucigașe” în legumele congelate din comerț

Comments are closed.