Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a anunţat, luni, că indicele principal al bursei, BET, este singurul indice principal bursier din Uniunea Europeană (UE) cu o creştere de două cifre, aproape 12%, în perioada ianuarie-noiembrie a acestui an.

BVB a încheiat primele 11 luni cu o creştere de 11,7% a indicelui BET, principalul indice al pieţei de capital locale, care include cele mai tranzacţionate 15 companii. La nivelul UE, doar cinci ţări au avut indicii principali pe plus la finalul lunii noiembrie, iar România a fost singura piaţă care a înregistrat un avans de două cifre.

”Avem cea mai mare creştere din Uniunea Europeană şi acest lucru nu este întâmplător pentru că majoritatea companiilor listate au raportat rezultate financiare bune, iar dividendele consistente acordate au generat o creştere a indicelui BET-TR cu 21% de la începutul anului”, a spus preşedintele BVB, Lucian Anghel.

Indicele BET-TR, care include şi dividendele acordate de companiile din BET, a crescut cu 21,2% la finalul primelor 11 luni comparativ cu perioada similară a anului trecut.

”Valoarea medie zilnică a tranzacţiilor cu acţiuni a depăşit 8,8 milioane euro la finalul perioadei ianuarie-noiembrie 2018, timp în care investitorii au tranzacţionat actiuni de 2 miliarde de euro”, se arată în comunicat.

Totodată, capitalizarea bursieră a companiilor româneşti a depăşit 21 de miliarde de euro la finalul lunii noiembrie, în timp ce capitalizarea tuturor companiilor listate pe piata reglementată a BVB a fost de peste 36 de miliarde de euro în ultima şedinţă de tranzacţionare a lunii noiembrie.

Articolul precedentCe cadou să cumperi șefului de Crăciun
Articolul următorTransgaz, împrumut de 50 de milioane de euro de la BEI