Piaţa de accesorii pentru telefoane mobile din România a crescut anul trecut cu circa 40%, faţă de anul anterior, la 14 milioane de unităţi, în condiţiile în care fiecare telefon nou cumpărat generează achiziţia, în medie, a trei accesorii, potrivit datelor anunţate, miercuri, de Avenir Telecom, distribuitor de telefoane, accesorii pentru telefoane mobile şi servicii de telecomunicaţii.

Avenir Telecom a anunţat, miercuri, că îşi extinde segmentul de distribuţie de accesorii pentru telefoane mobile şi introduce în portofoliu accesoriile marca Celly, produse de unul dintre cei mai importanţi producători şi distribuitori ai pieţei de accesorii pentru telefoane mobile din Italia.

Mişcarea are loc într-un context favorabil de evoluţie a pieţei. Potrivit estimării Avenir Telecom, piaţa de accesorii pentru telefoane mobile a crescut anul trecut cu circa 40%, la aproximativ 14 milioane de unităţi.

”Estimarea ia în calcul numărul de smartphone-uri vândute în 2018, aproximativ 4 milioane de unităţi, fiecare nou telefon cumpărat generând achiziţia, în medie, a trei accesorii. La acestea se adaugă şi telefoanele mobile deja existente în piaţă, care generează achiziţii suplimentare de accesorii, precum folii şi carcase de protecţie”, se arată în comunicatul Avenir Telecom.

 

Articolul precedentAu crescut restanțele la credite în februarie
Articolul următorVasilescu (BNR): N-am cum să cred că un OUG ieftineşte creditele românilor