Faptul că in zona Padina, Buzău, există o mare pungă de gaz nu este o noutate. Noutatea este dimensiunea estimată a acesteia: 40 miliarde metri cubi. Ceea o aduce la nivelul celui mai mare zăcămînt evaluat pentru platoul Marii Negre.

Dorinel Ursărescu, consilierul șefului Agenției Naționale pentru Resurse Minerale (ANRM), într-o întâlnire cu reprezentanți ai industriei din domeniul exploatărilor petrolifere, a anunţat că, în apropierea localităţii Padina, din judeţul Buzău, o adevărată comoară a fost descoperită în subteran, au declarat pentru G4Media.ro surse guvernamentale. Sub pământ s-ar afla peste 40 de miliarde de metri cubi de gaze, acesta fiind cel mai mare zăcământ de acest fel on shore (pe ţărm) descoperit în ultimii 30 de ani.

OMV nu cofirmă

”OMV Petrom SA şi Hunt Oil Company of România SRL au intrat într-un parteneriat (Joint Venture) în 2010  pentru activităţi de explorare în Perimetrele I Adjud şi VIII Urziceni Est.În 2014, în cadrul acestui parteneriat, a fost descoperit un nou zăcământ (Padina Nord), prin sondă Padina Nord 1. După testare, producţia experimentală a început la sfârşitul lui 2016.OMV Petrom SA nu confirmă rezervele menţionate în media. Cantităţile referitoare la zăcământul Padina Nord 1 sunt incluse în rezervele OMV Petrom SĂ, începând din 2015”.  spune compania austriacă într-un răspuns pentru ziarul Libertate care preluase informatia de la G4Media.

Informația este vechiculată de mai multe zile dar abia marți a venit confirmarea de la un oficial de nivelul unui oficial al ANRM. În perioada imediat următoare este de așteptat ca subiectul să fie clarificat, cu atât mai mult cu cât este una din obligațiile OMV din poziția de companie listată pe bursele de la București și Viena.

Realitatea Financiară va urmări deschiderea de la Bursa de Valori pentru a vă informa dacă piața va valida vestea lansată marți. Prețul de închidere al companiei cu simbol SN, pe 3 iulie, a fost de 0,3250 lei/acțiune, cu o variație de pozitivă sub 1%.

Articolul precedentStafia lui Patriciu la Rompetrol: Deși anunță rezultate bune, kazahii nu reușesc să iasă din afacere
Articolul următorPremieră la Bursă: obligațiuni de 100.000 de euro bucata, la tranzacționare

Comments are closed.