Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a afirmat în ședința de guvern de miercuri că se fac eforturi disperate pentru menținerea în funcțiune a sistemelor de irigații, însă totul depinde de nivelul apei, în special al Dunării. Daea a afirmat că dacă situația nu se remediază, toate sistemele de irigații, de pe Brăila la Giurgiu, ar putea fi oprite. 

Ministrul Agriculturii a precizat că a inspectat un nod hidrotehnic din județul Brăila care asigură apă pentru 250.000 de hectare de teren agricol, dar care funcționează cu dificultate, pentru că nivelul Dunării scade de la o zi la alta.

În condițiile în care pe tot traseul fluviului, de la Brăila la Giurgiu, nu mai sunt alte posibilitați de irigare, autoritățile draghează albia, pentru a menține sistemul în funcțiune. Totuși, dacă nu sunt condiții, sistemul va fi oprit pentru a nu-l strica prin exploatarea necorespunzătoare, a adăugat ministrul Agriculturii, potrivit Mediafax.

Cele mai noi date, comunicate la începutul săptămânii, arătau că în România suprafața afectată de secetă este de peste 120.000 de hectare.

Petre Daea a mai afirmat că seceta afectează și zootehnia deoarece nu se mai găsesc furaje. Demnitarul le-a cerut subordonaților să ia măsuri urgente pentru a asigura alimentarea cu furaje a fermelor din România.

Articolul precedentVine CRIZA. Poate fi mai rău ca în 2008. Avertismentul lui Roubini, omul care a prognozat precedenta criza
Articolul următorRomânii care și-au pierdut banii la FNI, despăgubiți după mai bine de 20 de ani