Pensionarii care au pensii calculate greșit vor primi înapoi restanțele pe întreaga perioadă în care se dovedește că au încasat bani mai puțini. Termenul de prescripție va fi eliminat, potrivit unui proiect de lege susținut de parlamentarii din coaliția de guvernare.

Pensionarii cărora casele de pensii le-au greșit calculele privind pensiile primesc, în prezent, doar banii pentru ultimii 3 ani.

Comisia de Muncă a Camerei Deputaților a dat raport favorabil unei propuneri care introduce în Legea pensiilor o excepție de la regula privind termenul general de prescripție pentru recuperarea de către pensionari a sumelor neplătite din vina greșelilor făcute de casele de pensii:

„În cazul în care, din cauza unei erori materiale, de calcul sau a oricărei greşeli de redactare, omisiune sau menţiuni greşite, intervenite în procesul administrativ de evaluare, prelucrare şi redactare a datelor în vederea emiterii deciziei de pensionare sau a datelor înscrise în aceasta ori în sistemul electronic de punere în plată a deciziei, termenul general de prescripţie nu se aplică pentru recuperarea de către beneficiarul dreptului la pensie a sumelor neplătite de către casa teritorială de pensii competentă”, arată proiectul susținut de coaliția de guvernare, dar și de alți parlamentari.

Camera Deputaților urmează să dea vot final pe acest proiect.

Articolul precedentCulisele statului paralel, ora 18:00 – Care este secretul succesului în afaceri de tip mioritic?
Articolul următorCulisele statului paralel | Cum au făcut avere frații Cristescu din marile tunuri date statului român – ce s-a ales de fabricile și uzinele timișorene