Pensiile speciale ale magistraților vor fi RECALCULATE. Sporurile bugetarilor, plafonate la 20%

Statul nu mai are bani și începe să taie din veniturile bugetarilor. Toate sporurile vor fi plafonate la 20 la sută din salariul de bază. Cei mai revoltați sunt magistrații, care amenință deja cu proteste. Mai mult, și pensiile speciale ale magistraților vor fi recalculate, potrivit scenariilor de lucru prezentate în exclusivitate de Realitatea PLUS. 

Până pe 11 mai, ar trebui stabilit modul în care se vor acorda pensiile speciale. Atunci va avea loc o ședință la Ministerul Muncii în care să se stabilească varianta agreată dintre cele trei scenarii de lucru.

Prima variantă pentru pensiile magistraților ar fi ca pensia să fie calculată în funcție de indemnizația din ultima lună, astfel încât să nu depășească valoarea netă a acestei indemnizații. Este de văzut dacă vor fi și controale, fiindcă, în practică, magistrații aleg să lucreze în ultima parte a activității prin delegare în alte instanțe competente astfel încât să aibă venituri ceva mai mari.

O altă variantă discutată în momentul de față ar fi ca acest calcul să fie făcut în funcție de indemnizația pentru șase luni consecutive din ultimii 5 ani. Magistrații vor putea să opteze pentru respectiva perioadă.

Există și cea de-a treia variantă, aceea de a se lua în calcul ultimele 12 luni de activitate. Finalitatea ar fi ca nicio pensie să nu valoreze mai mult decât indemnizația netă din ultima lună de activitate.

În acest moment, pensia medie este de 18.000 lei, iar cea mai mare are valoarea de 70.000 lei.

2 COMENTARII

  1. Have you ever heard of second life (sl for short). It is essentially a online game where you can do anything you want. Second life is literally my second life (pun intended lol). If you want to see more you can see these second life articles and blogs

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Numele tau