Patroni de restaurante, atenție! Fiecare client poate fi criticul care vă urcă sau vă sapă afacerea cu un ”Click”

Activitatea de evaluare a restaurantelor nu are istoric în România. Pe o piață aflată încă la stadiu incipient, dar care încearcă să se adapteze la realitățile occidentale, o aplicație prin care face evaluări este binevenită.  Ea a fost lansată de către un ”connossoieur” în materie, dar care a devenit persoană publică prin expertiza în headhunting.

Specialistul în recrutare și resurse umane este George Butunoiu.  Aplicația se numește Restocracy.ro

Butunoiu a mai deținut un site cu profil asemănător, Restograf.ro, pe care l-a vândut în 2015 companiei Skin Media, distribuitorul Nikon în România, controlat de familia de antreprenori români Perian.

Fiind deja cunoscut drept un client ”critic”, nu mai poate să meargă incognito, să comande un meniu și apoi să dea o notă.

„Este o activitate de pionierat, la Restocracy vom avea multe rezervări, dar și evaluări independente. Încercăm să combinăm”, ne-a spus Butunoiu.

„Estimez că noul site va depăși anul viitor business-ul de recrutare, atât prin valoarea de piață cât și prin volumul sponsorizărilor. Nu vom vinde spațiu publicitar”, a explicat antreprenorul.

Aplicația va cuprinde topurile cu cele mai bune restaurante din București, dar și multe alte secțiuni, cum ar fi marile terase, localurile boeme, restaurantele child-friendly, cafenele și multe altele.

În țările dezvoltate, astfel de afaceri au o mare anvergură. Ca exemplu, site-ul de profil OpenTable.com lansat la începutul anilor 2000, fost vândut în 2014 pentru 2,6 miliarde de dolari.

În România, afacerea cu evaluarea de restaurante se află încă în stadiu incipient. Gault&Millau ne „onorează” doar cu o pagină de Facebook, iar Ghidul Michelin nu a acordat anul trecut nicio stea vreunui local din țara noastră.

În 2017, Ghidul a inclus pentru Europa 2.332 de localuri, situate în 44 de oraşe din 20 de ţări, printre care România nu se numără.

 

 

Articolul precedentO nouă criză amenință România. Pentru că nu se mai taie lemn, prețurile riscă să ia foc
Articolul următorPrudență, prudență la BNR, dar inflația tot a crescut

Comments are closed.