Grupurile franceze Airbus şi Dassault Systèmes au semnat un memorandum de înţelegere (MOA) pe cinci ani, care prevede colaborarea în domenii precum design 3D, inginerie, producţie, simulare şi aplicaţii inteligente.

Reprezentanţii Airbus consideră că această înţelegere va ajuta compania să avanseze semnificativ în procesul de transformare digitală şi să pună bazele unui nou ecosistem industrial european în aviaţie.

”Potrivit MOA, Airbus va implementa platforma 3DEXPERIENCE a Dassault Systèmes, care va asigura continuitate la nivel digital, de la design la operaţiuni, într-un singur model pentru o experienţă unică, transformând designul digital, producţia şi serviciile (DDMS) într-o realitate valabilă în toată compania Airbus, la nivelul tuturor diviziilor şi liniilor de producţie”, se arată în comunicat.

DDMS ar deschide calea pentru descoperiri în designul de produse noi, al performanţei operaţionale, suport şi mentenanţă, satisfacţie client şi noi modele de business, reprezentând un salt de la procesele secvenţiale de dezvoltare la cele paralele, potrivit companiei.

Astfel, în loc să aibă ca focus iniţial performanţa produsului, Airbus va putea să proiecteze şi să dezvolte generaţia următoare de aparate de zbor în colaborare cu facilităţile de producţie, ceea ce va avea ca efect reducerea costurilor şi duratei pocesului de fabricaţie.

“Nu este vorba doar despre digitalizare şi experienţă 3D, ci regândim modul în care aparatele de zbor sunt proiectate şi operate, unificând şi grăbind procesele, având ca preocupare satisfacţia clientului. DDMS este un catalizator pentru schimbare şi cu ajutorul lui construim un nou model de industrie aerospaţială europeană, cu tehnologii de ultimă generaţie. Obiectivul nostru este o configuraţie robustă de producţie care permite reducerea timpului de dezvoltare a produsului”, a spus preşedintele Airbus Commercial Aircraft, Guillaume Faury.

În ianuarie, Airbus a anunţat că a livrat anul trecut, la nivel global, 800 de avioane comerciale unui număr de 93 de clienţi, un nou nivel record. Astfel, livrările au fost cu 11% mai mari decât recordul de 718 unităţi din 2017.

Articolul precedentBuget 2019, varianta Mihai Tudose. De ce nu sunt bani?
Articolul următorRușii de la Gazprom fac anunțul care șochează Europa