Paracetamolul a urcat 19 poziţii în topul celor mai vândute medicamente în 2020, până pe locul 3, potrivit Ziarului Financiar, preluat de Mediafax. Primele două poziții sunt deținute de alte două medicamente eliberate fără rețetă, Nurofen și Parasiuns. 

Paracetamol a înregistrat saltul spectaculos în vânzări după ce medicamentul a fost inclus în protocolul de tratament al simptomelor uşoare de COVID-19. Datele obținute de Ziarul Financiar de la compania de cercetare de piaţă IQVIA, arată că Paracetamolul ocupă direct poziţia a treia în 2020 faţă de poziţia 22 în 2019. „Vânzările de medicamente în perioada ianuarie – august 2020 versus aceeaşi perioadă din 2019 sunt într-o uşoară creştere. Top 10 medicamente vândute a înregistrat o schimbare semnificativă,“, au anunțat reprezentanţii IQVIA.

Românii au cumpărat 374 milioane de cutii de medicamente în primele opt luni ale anului, în uşoară scădere faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior.

Datele IQVIA iau în considerare doar vânzările din farmacii şi includ toate formele de comercializare sub acelaşi brand, potrivit ZF.

Articolul precedentVIDEO O jurnalistă BBC promovează România în străinătate prin seria video “WHO IS ROMANIA”. Primul episod, despre Ștefan cel Mare
Articolul următorFlorin Cîțu, atac public la adresa PSD, via Marcel Ciolacu: Opriți terorismul economic!