Premierul Ludovic Orban a declarat joi că în cele zece luni de când PNL se afă la guvernare au fost absorbite aproape 2,7 miliarde de euro fonduri europene, comparativ cu 1,1 miliarde, atrase de guvernul anterior în același interval de timp, transmite Agerpres.
„Noi deja am alocat fonduri pentru pregătirea proiectelor, deja avem o gândire foarte bine pusă la punct, astfel încât să nu treacă cinci ani de zile, cum a fost în perioada guvernării PSD, ca să începem să absorbim fondurile europene. M-am uitat cu mare atenţie pe date. În zece luni, de când suntem la guvernare, noi am absorbit peste 2,6 miliarde de euro – aproape 2,7 miliarde de euro în zece luni. Ca şi comparaţie, Guvernul PSD, până la momentul în care noi am preluat guvernarea, pe cele zece luni ale anului 2019, a avut o absorbţie de 1,1 miliarde. E o diferenţă. Noi trebuie să creştem viteza de absorbţie”, a afirmat Orban, la începutul ședinței de guvern de joi.

 

Șeful Guvernului le-a cerut miniștrilor să se grăbească, pentru a avea o formă „semi-finită” a Programului naţional de rezilienţă şi recuperare, precum și a programelor de alocarea a fondurilor europene în cadrul bugetului UE pe 2021-2027.

Articolul precedentFondul Proprietatea: Guvernul ar trebui să reia procesul de listare a Hidroelectrica
Articolul următorRomânia conduce în topul dosarelor de fraude cu bani europeni – raport OLAF