Consiliul Economic și Social a cerut Guvernului acordarea de ajutor de stat pentru operatorii feroviari, de stat și privați, pe modelul celui aprobat pentru companiile aeriene Tarom și Blue Air.

Propunerea a venit din partea reprezentanților asociațiilor și fundațiilor neguvernamentale care fac parte din CES.În avizul favorabil dat ordonanței, aceștia au adăugat, la observații, propunerea ca de ajutoare de stat pentru compensarea pierderilor suferite ca urmare a pandemiei de Covid-19 să poată beneficia și operatorul de transport feroviar SNTFC CFR Călători SA precum și ceilalți operatori de transport feroviar de călători privați din România”, se arată în avizul CES, citat de clubferoviar.ro.

Autoritatea pentru reformă Feroviară, cea care ar trebui să vină cu o astfel de propunere, nu a făcut publică nicio cerere către Guvern privind acordarea de ajutoare de stat societăților din transportul feroviar de călători, potrivit sursei citate.

În urmă cu aproape o lună, ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a declarat că intenționează să propună o schemă de ajutor de stat pentru operatorii feroviari de călători.

Articolul precedentEXCLUSIV – INTERVIU MARATON cu procurorul Mircea Negulescu: primele declarații de la reținere. Alegerile, dinamitate!
Articolul următorStatistică: România are cea mai ieftină carne din Uniunea Europeană