OMV Petrom anunță descoperirea de noi rezerve de gaze naturale în județul Vâlcea, Oltenia. Sonda Mamu 4317 forată în imediata apropiere a zăcământului Mamu, la adâncimea de aproape 4.400 metri a confirmat existența gazelor și a condensatului. Dacă ar fi utilizată doar pentru încălzire, producția anuală a zăcământului Mamu ar putea asigura încălzirea pentru aproximativ 180.000 de locuințe, mai precizează compania.

Potrivit comunicatului OMV Petrom, datorită proximității de infrastructura existentă, sonda a început să producă de la sfârșitul lunii octombrie, cu un volum inițial de peste 190.000 metri cubi de gaze pe zi (aprox. 1.100 bep/zi).

Investițiile în foraj și pentru conectarea sondei Mamu 4317 la infrastructura existentă s-au ridicat la aproximativ 10 milioane de euro. ”Majoritatea zăcămintele de gaze din România au intrat în producție cu zeci de ani în urmă, sunt mature, iar producția lor este în declin. OMV Petrom continuă să investească în explorare și activități de producție pentru a limita acest declin și pentru a asigura securitatea aprovizionării cu energie. În primele zece luni ale anului, ne-am intensificat investițiile cu peste 40% față de perioada similară a anului trecut și am forat 89 de sonde noi și sidetrackuri. Acestea se adaugă celor 9 miliarde de euro deja investite în Upstream, în România, în perioada 2005-2017”, a declarat Peter Zeilinger, membru al directoratului OMV Petrom, responsabil de Upstream.

Zăcământul Mamu se află în producție din 1980, dar continuă să fie unul dintre zăcămintele cu cea mai mare producție din portofoliul OMV Petrom. Producția curentă a acestuia este de aproximativ 4.500 bep/zi.

 

Articolul precedentMinistrul Transporturilor demisionează și anunță posibile fraude de 207 milioane lei la Metrorex și CFR Marfă
Articolul următorDupă bancheri și constructorii trag semnalul de alarmă: Riscăm intrarea în recesiune

Comments are closed.