OMS și UE au oferit echipamente medicale Republicii Moldova în valoare de un milion de euro, aceasta fiind una dintre cele mai mari donații de până acum. Mai exact, este vorba despre 34 de aparate de ventilare pentru pacienții cu COVID-19 și 41 de monitoare, echipamente ce au fost deja livrate, potrivit realitatea.net

Totodată, la Chișinău au ajuns consumabilele pentru echipamentul medical donat anterior, respectiv cele 356 de concentratoare de oxigen și 210 pulsoximetre pentru a asigura asistență medicală neîntreruptă și de calitate pentru copii și  maturi.

„În aceste vremuri de criză, Uniunea Europeană sprijină Republica Moldova în combaterea pandemiei COVID-19. Echipamentul livrat cu suportul Uniunii Europene și al partenerilor OMS prin intermediul inițiativei „Solidari pentru Sănătate” este un exemplu concret al sprijinului nostru. În plus, o nouă inițiativă, cu buget total de 5,1 milioane de euro, finanțată de Uniunea Europeană și cofinanțată și implementată de OMS, va începe în curând pentru a ajuta Republica Moldova să facă față amenințărilor actuale la adresa sănătății publice”, a declarat Dna Magdalena Mueller-Uri, șefa Secției Operațiuni de la Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova.

Cu o zi în urmă, președintele Klaus Iohannis a efectuat o vizită oficială în Republica Moldova. La finalul convorbirii cu omologul său moldovean, Maia Sandu, cei doi șefi de stat a fost semnată o Declarație comună, care „reafirmă relația bilaterală specială” între cele două țări.

Cu acest prilej, Iohannis a anunțat că România va veni din nou în sprijinul Republicii Moldova în lupta împotriva noului coronavirus prin usținerea procesului de vaccinare anti-COVID-19. Mai exact, vorbim despre furnizarea a până la 200.000 de doze de vaccin și trimiterea, la Chișinău, în etapa imediat următoare, a unei echipe de experți români, care să împărtășească din experiența României și să ajute la pregătirea Strategiei de vaccinare.

În plus, Iohannis a precizat că România va furniza – așa cum a mai făcut-o – medicamente, echipamente medicale și de protecție pentru îngrijirea pacienților COVID-19.

Sursa: Realitatea de Realitatea din Moldova

Articolul precedentCum pot fi identificate măştile neconforme de pe piaţă
Articolul următorZeci de restaurante și terase de la malul mării au fost scoase la vânzare din cauza pandemiei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau