Cel mai mare combinat chimic din România, Oltchim Râmnicu Vâlcea, a fost cumpărat cu 128 de milioane de euro de societatea românească Chimcomplex Borzeşti. Banii vin de la câteva bănci din Elveția, potrivit Realitatea TV.

Cei mai mulți angajați, 1164 din aproximativ 1.800 vor fi păstrați, iar 400 vor fi concediaţi, cu acordarea de plăţi compensatorii, între 6 şi 12 salarii.

Potrivit administratorului judiciar Nicolae Bălan, Chimcomplex a preluat aproximativ 60% din Oltchim, urmând ca restul activelor, aflate în proprietatea statului, sa rămână la vânzare până în primăvara anului viitor. Aici au rămas şi 200 de angajaţi din vechea structură a Oltchim.

În viitor, noii proprietari speră să redeschidă și linia de producție de PVC. Combinatul se află de cinci ani în insolvență, iar, pentru primele nouă luni ale anului, a raportat un profit de 84 de milioane de lei. În plus, compania nu mai are nicio datorie pentru că toate creanțele au fost stinse. Azi, 78% din producția Oltchim merge la export în țări din Europa, Orientul Mijlociu și America.

1966 a fost turnată temelia celui mai mare combinat chimic din țara noastră. Pe poarta Oltchim-ului ieșeau materii prime şi ingrediente pentru aproape orice obiect din jurul nostru.

Articolul precedentTransportatorii dau ultimatum Guvernului, ori achită supraaciza, ori o elimină
Articolul următorRăzboiul comercial SUA – China a ajuns la domeniul hotelier