Oferte neangajante depuse preliminar pentru preluarea Olthim

Două companii din Pakistan, una din Germania și una din Luxemburg au depus oferte indicative neangajante pentru preluarea a trei active ale combinatului chimic Oltchim, care nu sunt incluse în tranzacția deja încheiată cu Chimcomplex a omului de afaceri Ștefan Vuza, și urmează să înceapă procedurile de due dilligence, deadline-ul de transmitere a ofertelor finale fiind sfârșitul lunii octombrie a acestui an.

Activele vizate de potențialii cumpărători sunt uzina PVC II din Râmnicu Vâlcea, uzina petrochimică Bradu și uzina de anhidridă ftalică din Râmnicu Vâlcea, conform datelor analizate de Profit.ro. În total, un număr de 9 investitori s-au arătat interesați de aceste active de la scoaterea lor pentru a doua oară la vânzare, în iunie, însă numai 4 au depus oferte indicative până la termenul final din 31 iulie, potrivit Profit.ro.

Aceștia sunt Nimir Chemicals și Mata Chemicals din Pakistan, Aiotec din Germania și Vynova Holding din Luxemburg, parte a International Chemical Investors Group. Germanii de la Aiotec au licitat și anul trecut pentru uzinele PVC II și Bradu, însă oferta lor a fost respinsă ca nesatisfăcătoare. Interes au mai exprimat și BNS Group din India și International Process Plants din SUA, ambele participante, fără succes, și la licitația de anul trecut, precum și americanii de la Phoenix Equipment Corporation, ucrainenii de la Lizinvest și încă o companie indiană, Ravi Vinyls. În iunie, la scoaterea la vânzare a celor trei active Oltchim, Gheorghe Piperea, reprezentant al administratorilor judiciari ai companiei, declara pentru News.ro că nu există un preț de pornire al licitației, ci doar raportul de evaluare a celor trei uzine.

„Așteptăm oferte, sperăm să obținem prețuri care să mulțumească creditorii”, a spus atunci Piperea.

Articolul precedentTaxa de poluare în noua formulă, definitivată până la finele anului
Articolul următorUniqa Asigurări va furniza servicii Companiei Naționale Aeroporturi București

Comments are closed.