Oferta Alro de la BVB a fost prelungită, cu un pret pe acțiune mai mic

Autoritatea de Supraveghere Financiară a aprobat, în data de 12.07.2018, Amendamentul la Prospectul de ofertă publică secundară de vânzare de acțiuni deținute de Vimetco N.V. și Conef S.A. la Alro S.A., aprobat anterior în data de 26.06.2018, prin care s-au adus în principal următoarele  modificări la Prospect:

  • Perioada de ofertă se prelungește cu 3 zile lucrătoare, până la data de 19.07.2018;
  • Prețul de oferta va fi stabilit in intervalul de preț 3,5 RON și 4 RON pe acțiune oferită;
  • Investitorii de retail vor subscrie la limita superioară a intervalului de preț, respectiv 4 RON pe acțiune oferită;

Investitorii de retail vor beneficia de un discount de 7% din prețul de ofertă pentru subscrierile efectuate pe întreaga perioada de oferta, respectiv 02.07.2018-19.07.2018.

În prospectul de ofertă inițial al celor 383,8 milioane de titluri (53,77% din capitalul social), aprobat de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), prețul era stabilit a fi format de investitorii instituționali, iar cei de retail subscriind la prețul maxim al ofertei de 6,18 lei/acțiune, cu 71,19% mai mare decât cel de piață de atunci, pentru ca în momentul alocării să primească titlurile la prețul rezultat din tranzacție.

Intermediarii ofertei prin care miliardarul rus Vitali Machitski vrea să cedeze pachetul majoritar sunt fi Deutsche Bank AG și UBS Investment Bank, în calitate de coordonatori globali, și Banca Comercială Română, BRD – Groupe Société Generale, BT Capital Partners, Raiffeisen Centrobank și Banca IMI S.p.a, ca manageri asociați.

Amendamentul la Prospect este disponibil pe site-ul Bursei de Valori București.

Articolul precedentComisia Europeană a redus estimările de creștere economică pentru spațiul euro
Articolul următorTermenul de depunere a declarației unice a fost prelungit până la 31 iulie

Comments are closed.