Studenții de la  Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava au fost surprinși să afle că toate formele de plată în cadrul unității de învățământ superior se vor face de acum încolo doar cu cardul sau prin virament bancar. Chiar și la cantina universității banii cash au fost interziși, iar procurarea unui banal meniu se va face exclusiv prin mijloace de plată moderne.   

Începutul noului an universitar a adus cu sine schimbări majore la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava. Într-o încercare de a facilita și mai mult tranzacțiile financiare pentru studenți și angajați, USV a decis să elimine plata cash pentru toate serviciile universitare. Aceasta înseamnă că studenții nu mai pot plăti taxa de studiu și cazarea cu bani cash, nici mâncarea de la cantină.

De asemenea, angajații instituției trebuie să efectueze plăți doar cu cardul pentru serviciile prestate, potrivit știrisuceava.net. În plus, USV a implementat o nouă platformă online pentru plata taxelor de studiu și cazare. Această platformă oferă o modalitate mai rapidă și mai eficientă de a plăti taxele universitare, eliminând necesitatea de a face plăți fizice prin intermediul ghișeelor universității.

Începând cu data de 1 octombrie, cei care s-au dus la cantină pentru a lua masa au fost înștiințați că nu mai pot efectua plata cu bani cash, ci doar cu cardul. Întrucât multe persoane au aflat de schimbare doar după ce s-au prezentat la cantină, conducerea instituției a decis ca timp de șapte zile să fie permise și plățile în numerar.  

Plățile vor putea fi făcute doar cu cardul începând de săptămâna viitoare. 

Hotărârea de a interzice plata cu bani cash a fost luată prin Ordinul nr. 334/2023, întocmit de rectorul Universității „Ștefan Cel Mare” Suceava, Valentin Popa. 

„În mod excepțional, pentru motive temeinice și doar cu aprobarea rectorului, se pot efectua tranzacții în numerar”, se arată pe un anunț pus pe ușa cantinei. 

Mai mult decât atât, studenții USV au fost obligați în anul 2021 să prezinte dovada vaccinării sau rezultatul unui test PCR negativ ori adeverința că au trecut prin boală pentru a se putea caza în cămin. 

Ulterior, instituția a fost chemată în instanță de un student, iar magistrații au anulat hotărârea. 

Articolul precedentGuvernul a prelungit, prin ordonanţă de urgenţă, perioada în care refugiaţii ucraineni din România vor beneficia de asistenţă umanitară, până la finalul lunii martie 2024
Articolul următorPrețurile carburanților ar putea EXPLODA. Ce vrea să facă ministerul Finanțelor?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau