O premieră pe piața de capital: BVB își cumpără propriile acțiuni

Operatorul pieței locale de capital, Bursa de Valori București, anunță inițierea unui program-premieră în istoria sa, acela de răscumpărare de acțiuni.

Conform unui comunicat publicat după închiderea sesiunii de tranzacționare de joi, Bursa de Valori București informează că, începând cu data de 20 august 2018, va demara programul de răscumpărare a propriilor acțiuni, în limitele și condițiile aprobate prin Hotărârea Adunării Generale Extraordinare a Acționarilor din 12 aprilie 2017. Astfel, BVB va răscumpăra din piață acțiuni proprii în valoare totala de maxim 1.000.000 de lei, valoare care a fost inclusa in Bugetul de venituri si cheltuieli precum și în planul de afaceri pentru 2018 pentru a fi alocată acestui program în decursul anului 2018.

De menționat este și faptul că BCR va fi entitatea care va reprezenta interesele Bursei de Valori București în programul de răscumpărare din piață a acțiunilor proprii în condițiile aprobate de AGAE.

În comunicatul publicat pe site-ul BVB se mai menționează că, prin Hotărârea AGAE menționată, s-a aprobat răscumpărarea a maximum 114.285 acțiuni, la prețul minim de 18 lei per acțiune și un preț maxim egal cu valoarea cea mai mica dintre (i) 35 lei per acțiune și (ii) valoarea cea mai mare dintre prețul ultimei tranzacții independente și prețul cel mai ridicat din momentul respectiv al ofertei de achiziționare, în conformitate normele prevăzute atât în legislația internă cât și în cea europeană.

Un alt aspect inclus în comunicat este și acela că acest demers are ca scop implementarea programului de alocare a acțiunilor către salariații și directorii BVB, precum și către membrii Consiliului Bursei, așa cum a fost aprobat prin hotărârile adoptate în precedentele AGAE.

De la începutul anului, acțiunile emitentului BVB au înregistrat o scădere de 13%, de la 27,6 lei pe acțiune la 24 de lei, însă, în condițiile recentului anunț, șansele unei schimbări de tendință pot deveni din ce în ce mai mari.

Articolul precedentReluarea negocierilor SUA- China readuce bursele pe verde
Articolul următorDirecția în care se va duce piața bursieră este ghidată de riscurile interne

Comments are closed.