Escrocii inventează noi metode de înșelăciune care vizează în special persoanele trecute de prima tinerețe, care sunt mai credule și mai puțin familiarizate cu tehnologia. O femeie de 62 de ani a rămas fără agoniseala de-o viață printr-o greșeală pe care o fac mulți utilizatori de internet. 

O băimăreancă în vârstă de 62 de ani a sesizat prin plângere organele de cercetare penală din cadrul Serviciului de Investigații Criminale cu privire la faptul că a fost victima unei fraude online, fiind prejudiciată cu peste 111.000 de lei.

Scrisoarea nigeriană – noua metodă prin care sunt înșelați românii

Din declarații a reieșit faptul că aceasta a accesat, la data de 16 noiembrie a.c., un anunț postat de o platformă de trading online pe o rețea de socializare, care promova investiții în acțiuni de bursă. Ulterior, după crearea contului pe platforma respectivă, și-a introdus datele contului bancar, iar apoi a investit o sumă de bani sub forma unei plăți online. 

O nouă înșelătorie face victime: metoda accidentul, varianta Covid-19. Cum acționează escrocii

De asemenea, a fost contactată de diverse persoane, care au pretins că sunt reprezentanți ai platformei, ocazie cu care i s-a comunicat dobândirea unui anumit profit. La recomandarea acestora, victima și-a instalat aplicația remote desktop Any Desk, ulterior, constatând faptul că, la data de 28 noiembrie a.c., i-au fost retrași din conturile sale bancare, în total peste 110.000 de lei.

Polițiștii atrag atenția cetățenilor cu privire la aceste ”oferte de nerefuzat” sau ”câștiguri de nerefuzat”. Fraudele online se referă la comercializarea unor produse sau servicii care de fapt nu există.

Femeie lăsată fără agoniseala de-o viață după ce escrocii au folosit o metodă de înșelăciune fabuloasă! Poliția, avertisment pentru persoanele vulnerabile

Scopul lor este de a cunoaște datele personale, numele conturilor, parolele de la aplicații de banking pentru a putea ulterior să le acceseze și să sustragă sumele de bani existente.

Articolul precedentBoloş: În bugetul pe 2024 sunt cuprinse cheltuielile cu majorarea pensiilor și salariilor profesorilor. Zero creşteri de impozite
Articolul următorEUROSTAT: Portul Constanţa, a treia cea mai mare creștere procentuală a traficului de mărfuri