Țările de Jos au rămas şi în 2022 cel mai mare transportator maritim de marfă din Uniunea Europeană, dar Portul Constanţa a avut anul trecut una dintre cele mai semnificative creşteri în rândul porturilor europene, arată datele Eurostat.

În funcţie de cantitatea de marfă manipulată, creșterea în portul de la Marea Neagră a fost de peste 15%, după porturile din Gdansk – Polonia şi Cartagena – Spania, arată datele publicate de Oficiul European de Statistică, citate de RRA.

Comparativ cu 2021, a scăzut însă volumul de marfă în porturile Pireu din Grecia, Bremerhaven din Germania şi Valencia din Spania.

Ţările de Jos au rămas şi în 2022 cel mai mare transportator maritim de marfă din Uniunea Europeană.

Porturile olandeze Rotterdam, Amsterdam şi Zeeland au manipulat 565 de milioane de tone de marfă, cu nouă milioane de tone mai mult decât în 2021, adică 16% din volumul total al mărfurilor manipulate anul trecut în Uniune.

Articolul precedentO nouă înșelătorie online face victime printre naivi. O femeie a rămas fără 111.000 de lei prin metoda „oferta de nerefuzat”
Articolul următorAcord istoric la Lamborghini: Angajații gigantului italian vor lucra doar 4 zile pe săptămână, pe aceleași salarii