O nouă fabrică Mercedes în estul Europei

Grupul german Daimler a inaugurat, miercuri, o uzină Mercedes-Benz în apropiere de Moscova.

 

Grupul german Daimler a inaugurat, miercuri, o uzină Mercedes-Benz în apropiere de Moscova, la ceremonia de inaugurare fiind prezent şi preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, transmite Reuters.

Uzina Mercedes-Benz de la Esipovo, un oraş la 40 de kilometri nord-vest de Moscova, este prima uzină inaugurată în ultimii ani de un constructor auto în Rusia, o ţară unde investiţiile în industria auto s-au redus considerabil pe fondul sancţiunilor occidentale şi al stagnării economiei.

La ceremonia de inaugurare, Vladimir Putin a spus că această uzină va produce 25.000 de automobile Mercedes-Benz pe an iar investiţiile în acest proiect s-au ridicat la 19 miliarde ruble (291 milioane dolari). Putin a mai spus că această uzină, construită după ce Daimler a semnat un acord cu autorităţile ruse la începutul lui 2017, va avea aproape 1.000 de angajaţi.

Majoritatea marilor constructori auto mondiali şi-au deschis uzine în Rusia în prima jumătate a deceniului trecut însă după ce au atins vârful maxim în 2012, vânzările de autovehicule în Rusia au scăzut până la 1,42 milioane unităţi în 2016. Între timp piaţa şi-a revenit astfel că un număr total de 1,8 milioane autoturisme au fost vândute anul trecut în Rusia.