Grupul german Daimler a inaugurat, miercuri, o uzină Mercedes-Benz în apropiere de Moscova.

 

Grupul german Daimler a inaugurat, miercuri, o uzină Mercedes-Benz în apropiere de Moscova, la ceremonia de inaugurare fiind prezent şi preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, transmite Reuters.

Uzina Mercedes-Benz de la Esipovo, un oraş la 40 de kilometri nord-vest de Moscova, este prima uzină inaugurată în ultimii ani de un constructor auto în Rusia, o ţară unde investiţiile în industria auto s-au redus considerabil pe fondul sancţiunilor occidentale şi al stagnării economiei.

La ceremonia de inaugurare, Vladimir Putin a spus că această uzină va produce 25.000 de automobile Mercedes-Benz pe an iar investiţiile în acest proiect s-au ridicat la 19 miliarde ruble (291 milioane dolari). Putin a mai spus că această uzină, construită după ce Daimler a semnat un acord cu autorităţile ruse la începutul lui 2017, va avea aproape 1.000 de angajaţi.

Majoritatea marilor constructori auto mondiali şi-au deschis uzine în Rusia în prima jumătate a deceniului trecut însă după ce au atins vârful maxim în 2012, vânzările de autovehicule în Rusia au scăzut până la 1,42 milioane unităţi în 2016. Între timp piaţa şi-a revenit astfel că un număr total de 1,8 milioane autoturisme au fost vândute anul trecut în Rusia.

Articolul precedentCFR vrea trenuri noi. Valoarea contractului se ridică la peste 4,56 de miliarde de lei
Articolul următorGuvernul bagă Loteria Română în Fondul suveran. Cine joacă România la „loz în plic”