Românii vor primi o lovitură grea în doar câteva săptămâni! Cea mai mare companie de electricitate din țara noastră anunță scumpiri uriașe din toamnă. Potrivit Realitatea Plus, este vorba despre o majorare de aproximativ 21%. 

Enel Energie Muntenia SA a trimis recent o serie de notificări clienţilor săi, consumatori casnici, prin care îi informează asupra preţurilor energiei electrice practicate din toamna acestui an. Astfel, dacă în prezent prețul pe KW este de 0,325 lei, din septembrie va fi de 0,394 lei, iar majorarea se va vedea direct în facturi. Scumpirile îi vor afecta inclusiv pe consumatorii care au semnat un nou contract.

Noua scumpire vine în condițiile în care preţul energiei electrice s-a majorat, deja, de la 1 iulie, cu 3% până la 13% pentru consumatorii casnici care nu au semnat încă un contract de furnizare pe piaţa liberă.

Cel mai probabi, după anunțul Enel și ceilalți mari furnizori de energie vor anunța majorări de tarife asemănătoare.

Una dintre cauzele scumpirii este majorarea prețului energiei la producător. Potrivit companiei respective, acesta a crescut cu peste 150% față de aceeași perioadă a anului trecut.

De la începutul lui 2021, piaţa de electricitate s-a liberalizat total, iar preţurile se fixează în funcție de piața de energie, nemafiind reglementate de către Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

 

 

Articolul precedentDeficitul bugetar la jumătatea anului, 2,96% din PIB, mai mic decât valoarea de la mijlocul anului trecut
Articolul următorImpas pe piața muncii. Intenția managerilor de a face noi angajări, la minimul ultimilor 7 ani