Ministerul Muncii va propune în ședința de guvern de astăzi trei noi măsuri privind telemunca, dar și unele cu rolul de a susține angajații și companiile în perioada stării de alertă. Totodată, se au în vedere și trei ordonanțe de urgență care prevăd eliminarea unor obstacole birocratice pentru IMM-uri, susțin surse guvernamentale.

În ceea ce privește telemunca, proiectul Ministerului Muncii prevede faptul că angajatul este obligat să respecte și să asigure confidențialitatea informațiilor și a documentelor utilizate în timpul activității.

Totodată, angajatorul trebuie să asigure instruirea adecvată a salariaților cu privire la utilizarea echipamentelor necesare telemuncii, iar activitatea va fi verificată tot prin utilizarea tehnologiei informației.

Pentru a intra în vigoare, măsurile trebuie adoptate de Guvern sub forma unor ordonanțe de urgență.

Potrivit datelor Ministerului Muncii, în România sunt aproape 400.000 de contracte de muncă cu clauză de telemuncă din totalul de 6,5 milioane, față de doar 50.000 de contracte în martie 2020, adică un număr care a crescut de 8 ori într-un an, relatează economedia.ro.

Articolul precedentMalta va plăti o parte din cheltuielile de cazare ale turiștilor
Articolul următorBanca Națională, avertisment despre criptomonede: „Un activ speculativ, foarte volatil şi extrem de riscant”