Coaliția de guvernare face noi calcule pentru banii românilor. Premierul Nicolae Ciucă și liderul PSD Marcel Ciolacu au avut o discuție pe acest subiect, vineri dimineață. Cei 2 s-au întâlnit la Palatul Victoria, unde au vorbit despre modificările care ar putea fi aduse Codului Fiscal. 

Una dintre variantele avute în vedere este ca, de anul viitor, impozitul pe locuințe să fie  calculat în funcție de valoarea imobilelor. Pe de altă parte, însă, românii ar putea deduce din impozitul pe venit cursurile afterschool, a anunțat liderul PSD Marcel Ciolacu. Social-democrații nu renunță nici la taxa de solidaritate, potrivit Realitatea Plus.

Un punct divergent este impozitarea veniturilor. În timp ce PSD dorește introducerea unei impozitări progresive, invocând exemplul altor economii din Uniunea Europeană, în timp ce liberalii doresc păstrarea cotei unice. Liderii celor 2 formațiuni politice au căzut de acord că modificările, oricare ar fi acestea, nu pot fi puse în practică decât de anul viitor.

La nivelul Coaliției s-a discutat și despre acordarea unor facilități fiscale celor care investesc în locuințe independente energetic.

Marcel Ciolacu a mai pomenit și așa-numita taxă de solidaritate, pe care ar putea-o plăti companiile cu o cifră de afaceri mai mare de 100 de milioane de euro. Măsura a fost agreată deja la nivel de specialiști și urmează să fie supusă deciziei politice a conducerii Coaliției..

Articolul precedentANPC pregătește ceva. Comisarii nu mai au voie cu telefoane mobile la controale
Articolul următorRecord negativ – ROBOR a depășit pragul de 6% pe an