Comisarii de la Protecția Consumatorilor nu vor mai avea voie să plece în controale cu telefoane mobile asupra lor. Ordinul urmărește să limiteze „orice posibilităţi de exercitare a unor presiuni exterioare”, dar şi prevenirea unor „eventuale acuzaţii de lipsă de integritate”.

Interdicția de a folosi telefonul se referă la acţiunile de amploare, anunţă ANPC.

În absența telefoanelor mobile, comunicarea pe teren, în interiorul grupului de control, se va face cu ajutorul a 20 de staţii de emisie-recepţie performante, achiziţionate special în acest scop, potrivit unui comunicat ANPC.

Prevenirea tentativelor de avertizare a celor care urmează să fie controlați

Frecvenţa de comunicaţii folosită va fi una protejată, fiind astfel exclusă posibilitatea oricărei tentative de avertizare anticipată a operatorilor economici sau de corupere a angajaţilor ANPC.

„Dat fiind că pregătim acţiuni de anvergură, această achiziţie ne va pune la adăpost de orice fel de suspiciune. Suntem convinşi că toţi colegii înţeleg raţionamentul funcţionării acestei proceduri şi sunt solidari cu lupta pentru integritate şi combatere a corupţiei.

Articolul precedentNicolae Ciucă: Obiectivul Guvernului este să atragă investiții de două miliarde de euro în sectorul bateriilor în următorii ani
Articolul următorNoi calcule în Coaliție, pe banii românilor. Ce pregătesc Ciucă și Ciolacu