Nicolae Ciucă – premierul României a anunțat că, în 2022, a fost record de investiții în România din bani de la buget.

„Avem vești foarte bune legate programul de investiții. Totalul investițiilor, din banii de la buget, se ridică la 73 de miliarde de lei la sfârșitul anului 2022, ceea ce reprezintă un record pentru investițiile din țara noastră.

La acest rezultat au contribuit într-o mare măsură și fondurile europene. Am reușit în 2022 să atingem o rată de absorbție de 73% din cadrul financiar 2014-2021, practic o creștere cu 20% față de 2021. Totodată, este anul în care am realizat cea mai mare absorbție: 11,3 miliarde fonduri de coeziune și PNRR.

Rezultatele se datorează deciziilor luate la nivelul guvernului, dar și dialogului strâns avut cu mediul de afaceri, care a generat măsuri ce au asigurat predictibilitate și oportunități de investiții în diferite domenii de activitate.

Acest lucru confirmă încă un trend cât se poate de pozitiv pentru economia noastră, dincolo de creșterea economică, și anume faptul că cea mai mare parte a bugetului nu se realizează pe consum, așa cum eram obișnuiți, ci investițiile încep să aibă o contribuție majoră la bugetul de stat.

De altfel, rezultatele economice bune înregistrate de România sunt confirmate de specialiștii Universității Harvard, care arată că România a devenit a 19-a cea mai complexă și sofisticată economie a lumii și are potențial de creștere în așa fel, încât până în 2030 să ajungă undeva în primele 10.

Avem nevoie în continuare de măsuri pentru sprijinirea mediului de afaceri și avem în vedere măsuri concrete pentru sprijinirea capitalului românesc”, a transmis Nicolae Ciucă.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentVin cardurile de energie pentru persoanele defavorizate! Când se vor putea plăti facturile
Articolul următorRomânia are aproape 5,7 milioane de salariați și 4,8 milioane de pensionari

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau